Το μήλο πήγε να ξεκάνει τον Αδάμ............και το ροδάκινο τον Μπλάνκο! Άραγε υπήρξε "Εύα" ή έδρασε μόνος του ο μικρός?
Μάλλον μόνος του την πάτησε μικρός μας "Αδάμ"!
"Τι έγινε πάλι" θα αναρωτιέστε!
Η ζωή όλων εμάς που ασχολούμαστε με τα τετράποδα "τερατάκια" δεν είναι ποτέ βαρετή!
Πρωταγωνιστής του σημερινού θρίλερ.....ο Μπλάνκο! Χαϊδευτικό, "Δαίμων" ( ΟΧΙ από το Ευδαίμων!).
Δαίμων κανονικός, διότι η κτηνίατρός του προέβλεψε από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους ότι ο μικρός θα εξελισσόταν σε έναν μικρό......Δαιμονάκο! Και είχε δίκιο??? Αμ, είχε! Αμ, είχε!!!
 
Ο μόλις 9 μηνών Μπλάνκο λοιπόν, παρουσιάσθηκε στο ιατρείο μας ως επείγον περιστατικό, με ένα ιστορικό πολλαπλών και τραγικών εμέτων! Εμέτων που ξεγέλασαν αρχικά τον υπερπροστατευτικό συνοδό του, αφού η εμφάνισή τους αρχικώς δεν ήταν καθημερινή με αποτέλεσμα να καθυστερήσει, ευτυχώς όχι πολύ, η αναζήτηση από τον ίδιο βοήθειας!
Το μήνυμα που στέλνει λοιπόν....ο Μπλάνκο σήμερα σε όλους σας, είναι πως "ο εμετός είναι σύμπτωμα ανησυχητικό και πρέπει να αναφέρεται σύντομα στον κτηνίατρο"!
 
Αφού μας ήρθε μέσα στη νύχτα λοιπόν ο Μπλάνκο ξεπνοημένος πια από τους εμετούς και αφού του χορηγήσαμε άμεσα ορούς και πολλά άλλα "θαυματουργά" ματζούνια...........αναλάβαμε δράση αστυνομικού ντέντεκτιβ!
Πλήρες ιστορικό σε βαθμό ανάκρισης ( μόνο λάμπα που δεν βάλαμε!) από τον ανήσυχο συνοδό και προστάτη του Μπλάνκο λήφθηκε άμεσα. Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους εμέτους και ηχητικά να πω ζητήθηκαν και παραδώθηκαν στην ανακριτική αρχή του κτηνιατρείου (εμένα δηλαδή).
Εξονυχιστική κλινική εξέταση του θύματος, ακτινογραφίες, υπέρηχοι, εξετάσεις αίματος..........όλα έγιναν!
Η διάγνωση που τέθηκε ήταν εξ'αρχής,αυτή: (να το πω κιαυτό μη μου ξεφύγει......από το τηλέφωνο!)
ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΜΠΛΑΝΚΟ!
Και
μπράβο μας και τα συγχαρητήριά μας.
ΤΙ ΟΜΩΣ??????????
Οι ακτινογραφίες?.........υποψία
Ο υπέρηχος???..........υποψία
Η ψηλάφηση?.......υποψία
Ο Μπλάνκο?........ανυποψίαστος
Ο μπαμπάς του Μπλάνκο?.........ανυποψίαστος²
Για εμένα ήταν προφανές ότι αυτό που βασάνιζε τον μικρό ήταν μια απόφραξη στον πεπτικό σωλήνα του και συγκεκριμένα στο λεπτό έντερό του. Προφανές τόσο γιατί τα ευρήματά μου στις ακτινογραφίες και υπερήχους δήλωναν απόφραξη εντέρου αλλά και γιατί κράτησα τον Μπλάνκο στο ιατρείο για 24 ώρες και τον παρακολούθησα αφού τον τάϊσα! (Και τον ανέκρινα.....λέξη δεν του πήρα).
Το συμπέρασμα ήταν σίγουρο: ΑΠΟΦΡΑΞΗ.........εκείνη η "σιχαμένη" η λεπτομέρεια μου ξέφευγε!
Απόφραξη μπορεί να προκληθεί από πολλά αίτια, αλλά το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με τον απείθαρχο χαρακτήρα του, παρέπεμπε σε κάποιο ξένο σώμα.
Κάτι είχε μασουλήσει και καταπιεί ήταν προφανές και ήθελα να το φωνάξω και παρά τις κεραυνοβόλες ματιές μου που κραύγαζαν ΕΝΟΧΟΣ-ΕΝΟΧΟΣ, αυτός μας κοιτούσε με μάτια παιχνιδιάρικα που φώναζαν ΑΘΩΟΣ-ΑΘΩΟΣ!
Εκεί άρχιζαν τα δύσκολα!
Άντε τώρα να ανταγωνιστώ εγώ τα "αθώα", παιχνιδιάρικα ματάκια του Μπλάνκο!
Άντε τώρα να πείσω τον μπαμπά του Μπλάνκο να με αφήσει να ανοίξω την κοιλίτσα του, όταν κι εγώ η ίδια δεν ήξερα τι στην ευχή του Θεού είχε φάει ο μικρός???? Εδώ σας θέλω!
Αυτό είναι πάντα το κρίσιμο σημείο όπου ο κτηνίατρος μεταμορφώνεται στο μυαλό του ιδιοκτήτη, σε "χασάπη" με την χατζάρα στο χέρι και ο έρημος ο ασθενής σε "αμνό" προς σφαγήν!!! 
Έτσι, κύλησαν 4 ακόμα βασανιστικές ημέρες και νύχτες με τον Μπλάνκο να μας κοροϊδεύει, μία να κάνει εμετό και μία να μην κάνει............
Με το δίκιο του να έχει φόβους και αμφιβολίες ο οποιοσδήποτε ακούει πως ο μικρός προστατευόμενός του πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ερευνητικής λαπαροτομής προκειμένου να τεθεί διάγνωση. Αυτή είναι μια αξεπέραστη δυσκολία της επιστήμης μας. Πολύ συχνά, η έλλειψη διαγνωστικών μέσων, όπως η αξονική ή μαγνητική τομογραφία , το ενδοσκόπιο, εμποδίζουν έναν κλινικό κτηνίατρο από το να φθάσει γρήγορα και έγκαιρα στην σωστή διάγνωση, ιδίως στο επίπεδο ενός μικρού , κτηνιατρείου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως σε αυτά τα "μικρά" κτηνιατρεία χάνονται οι ασθενείς! Τουναντίον!!! 🙂
Όπως θα δείτε αν έχετε την όρεξη να διαβάσετε το κείμενο μέχρι τέλους, υπάρχουν φορές που ο "Δαίμων" έχει τέτοια κέφια και σκαρώνει τέτοιες "πλάκες" που ούτε οι αξονικές, ούτε οι μαγνητικές, ούτε οι ενδοσκοπήσεις καταφέρνουν να τον ξεπεράσουν!!!!!!!!!!!
Υπάρχουν ξένα σώματα που ΔΕΝ ξεχωρίζουν στις ακτινογραφίες, όσο ζωφερή κι αν είναι η φαντασία του κτηνιάτρου! Υπάρχουν ξένα σώματα που ούτε οι αξονικές και οι μαγνητικές δεν μπορούν να σου τα ταυτοποιήσουν! Υπάρχουν ξένα σώματα που η εντόπισή τους δεν είναι εφικτή ούτε από ενδοσκόπιο..........
Και αυτό ακριβώς προσπαθούσα να εξηγήσω στον καημένο τον συνοδό του Μπλάνκο που τα είχε κυριολεκτικά χαμένα με όλα αυτά που άκουγε.
Όταν όμως κανείς εμπιστεύεται τον γιατρό του, όχι μόνο σαν επιστήμονα αλλά πρωτίστως σαν άνθρωπο που μόνο καλή πρόθεση έχει, τότε τον αφήνει να κάνει αυτό που ξέρει!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ! και τότε, ακόμα κι αν αποτύχει, θα ξέρει πως προσπάθησε για το καλύτερο με όλη του την ψυχή αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτό σημαίνει "ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ" τον γιατρό μου!
Όχι ότι είναι ο σούπερ, ο πολυσπουδαγμένος και πολυταξιδεμένος, το πρώτο μυαλό το πιο ακριβοπληρωμένο, ο καλύτερος γιατρός της "πιάτσας" , αλλά ο καλύτερος ΑΝΘΡΩΠΟΣ στα χέρια του οποίου αφήνομαι......φιλοσοφικό το ζήτημα ετούτο και πάλι ξεφεύγουμε από το θέμα μας που είναι ...........ο Μπλάνκο!
Τι λέγαμε??? Α, ναι!
Και ο μπαμπάς του Μπλάνκο λοιπόν, μας εμπιστεύθηκε.
Το καλά κρυμμένο και καταχωνιασμένο μυστικό του "ΑΘΩΟΥ-ΕΝΟΧΟΥ" μας, αποκαλύφθηκε με έναν δυστυχώς ΟΧΙ αναίμακτο τρόπο!
Χρειάστηκε μια μικρή τομή στην κοιλιά του και μια ακόμα στο εντεράκι του για να αποκαλύψουμε αυτό που μας βασάνιζε επί 4 ημέρες.
ΦΡΟΥΤΟΦΑΓΟ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΑΣ! Της υγιεινής χορτοφαγικής διατροφής! Μα πως δεν το σκεφθήκαμε εξ αρχής???
Όχι σαβουροφάγος λαίμαργος απερίσκεπτος κουτάβης.........μην ακούσω τίποτα τέτοια!!!!
Της φρουτοφαγικής σχολής απόφοιτος λέμε, με άριστα!
Και θα μου πείτε, καλά μωρέ γιατρέ δεν το έβλεπες στην ακτινογραφία το ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ???? ΟΧΙ!
Όταν πια αφαιρέθηκε από το έντερο και το ακτινογραφήσαμε μόνο του έξω από την κοιλιά του ζώου, τότε ναι, βλέπαμε το κουκούτσι στην οθόνη μας! Όταν όμως πετάξεις ένα τέτοιο κουκούτσι μέσα σε μια κοιλιά................αντίο!
Τότε δεν σε ξελασπώνει ούτε το Digital το ακτινολογικό, ούτε το αξονικό, ούτε το μαγνητικό.........παρακαλάς να σε λυπηθεί ο Θεός μόνο!
Έτσι , έληξε το θρίλερ του Μπλάνκο. Μας έμεινε όμως η απορία αναπάντητη:
Τι του ήρθε τώρα να φάει το κουκούτσι Θεούλη μου???
Μήπως φταίω εγώ σκέφτομαι, γιατί στην τελευταία επίσκεψη εμβολιασμού πριν λίγους μήνες, του είπα......."ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ μυαλό δεν έχεις μέσα στο κεφάλι σου"??? Δεν ξέρω.....έχω τύψεις!
Πάντως πριν φύγει απο το ιατρείο με το "μπαλωμένο" του εντεράκι να λειτουργεί πια κανονικά, μου υποσχέθηκε πως από εδώ και πέρα θα..........φτύνει τα κουκούτσια! 🙂
Για όσους από εσάς έχετε κέφι για διάβασμα, σας παραθέτω ένα ιατρικό άρθρο από ένα σπάνιο αλλά πανομοιότυπο περιστατικό σε ένα ΠΑΙΔΑΚΙ 15 ετών στην Ιαπωνία! Ένα περιστατικό που εντυπωσίασε τους ιατρούς που το διαχειρίστηκαν και το παρουσιάζουν στην ιατρική κοινότητα ως σπάνιο και ιδαίτερα ενδιαφέρον. (καλά! δεν έχουν δει τα δικά μας τα περιστατικά.....γι'αυτό εντυπωσιάστηκαν οι άνθρωποι! χαχαχα)
Ενδιαφέρον και εντυπωσιακό να βλέπει κανείς πόσο κοντά είναι οι επιστήμες της ιατρικής και της κτηνιατρικής!
Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει μια ιδιαιτερότητα! Το 15χρονο παιδάκι δυστυχώς έπασχε από ΑΥΤΙΣΜΟ και έτσι η λεκτική επικοινωνία με τους ιατρούς ήταν αδύνατη. (Για όσους αναρωτηθούν γιατί δεν μιλούσε το παιδάκι να εξηγήσει μόνο του τι του συνέβαινε!). Αυτή η απουσία λεκτικής επικοινωνίας με τον ασθενή είναι που κάνει την ζωή των κτηνιάτρων τόσο δύσκολη! Μα τόσο δύσκολη!
Το εντυπωσιακό εδώ, είναι πως οι γιατροί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό δεν μπορούσαν να καταλάβουν ακόμα και στην ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ τι ήταν αυτό το ξένο σώμα μέσα στο έντερο και χρειάστηκε να κάνουν και αυτοί τους "ανακριτές" στους γονείς του άτυχου παιδιού!......Μμμμμμ, αισθάνομαι λίγο καλύτερα τώρα που δεν κατάφερα να μαντέψω τι είχε καταπιεί το διαβολάκι μας!
Και το παιδάκι στην Ιαπωνία λοιπόν έζησε και είναι καλά και ο Μπλάνκο μας επίσης........από τον οποίο αναμένουμε να μας παραδώσει γραπτώς την τιμωρία του..........100 φορές την φράση........"ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΡΩΩ ΦΡΟΥΤΑ, ΘΑ ΦΤΥΝΩ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ"........όταν θα μου την φέρει την τιμωρία γραμμένη θα σας την δείξω! αμέ!
FaLang translation system by Faboba