Από την κτηνίατρο Βασιλική Α. Νταβλούρου

Άλλη μια χαρούμενη ιστορία που εκτυλίχθηκε στο ιατρείο μας και είχε 'ευτυχές' τέλος!!!

Ο Ζορό λοιπόν, ήρθε στο ιατρείο μας στις αρχές Απριλίου του 2012. Η κατάστασή του ήταν θλιβερή ! Το προσωπάκι του είχε παραμορφωθεί από μια σπάνια δερματοπάθεια που λέγεται 'Ανασαρκοειδές των κυναρίων'.

Πρόκειται για μια ασθένεια της οποίας η αιτιολογία δεν είναι γνωστή αλλά πιθανολογείται πως έχει να κάνει με μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος κάποιων πολύ νεαρών κουταβιών. Η νόσος εκδηλώνεται σε κουτάβια ηλικίας 3 εβδομάδων έως 4 μηνών. Ο μικρός Ζορό ήταν μόλις ενός μηνός όταν ήρθε σε εμάς. Η μητέρα του, μια αδέσποτη σκυλίτσα, γέννησε 4 κουταβάκια αλλά μόνο αυτός ήταν άτυχος και εκδήλωσε την περίεργη αυτή ασθένεια. Τα αδελφάκια του βρήκαν όλα οικογένειες για να τα υιοθετήσουν. Ο Ζορό όμως?

Δυστυχώς η εικόνα που παρουσίαζε ήταν τόσο τρομακτική και αποκρουστική που δύσκολα κάποιος θα του έδινε μια............αγκαλιά. Όσοι τον έβλεπαν πίστευαν πως έπασχε από Ψώρα και η εξήγηση της ασθένειάς του γινόταν δύσκολα κατανοητή ή πιστευτή!

 

Ο Ζορό έμεινε μαζί μας και του χορηγήθηκε αγωγή για σχεδόν 2 μήνες. Αρχικά η πρόγνωση για την περίπτωσή του ήταν κακή αφού πέρα από τα εμφανή δερματικά του προβλήματα ο μικρός παρουσίαζε και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τη νόσο. (σοβαρή ωτίτιδα, λεμφαδενοπάθεια, κα). Σε κάποιες περιπτώσεις η νόσος αυτή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο!

Ο πόνος που ένιωθε το ζώο στο πρόσωπό του ήταν πολύ έντονος, παρόλαυτά φαινόταν πως τον υπέμενε με θάρρος και .....αξιοπρέπεια. Καθ'όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του ο Ζορό δεν μας προβλημάτισε ή ταλαιπώρησε καθόλου.Εντάχθηκε στην οικογένεια του ιατρείου μας και έγινε φίλος με την δόκτωρα Φόρεστ και τον γατούλη μας τον Σαλαμάκι.

Αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε γιατί από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε πως είχαμε να κάνουμε με έναν πραγματικό......................αγωνιστή, με μεγάλη θέληση για ζωή! Από τον απίστευτο χαρακτήρα του λοιπόν και τις θλιβερές αλλοιώσεις στο προσωπάκι του εμπνευστήκαμε το όνομα που του δώσαμε. ΖΟΡΟ!

Στον Ζορό χορηγούνταν καθημερινά βαριά αντιβιοτικά και κορτιζόνη. Γίνονταν πλύσεις των πληγών του δύο φορές την ημέρα.Δύο μήνες μετά, το ζώο ήταν πια αγνώριστο. Ο κίνδυνος να πεθάνει από τη νόσο είχε πια ξεπεραστεί και ο μικρός Ζορό εξελίχθηκε σε έναν ........γοητευτικότατο νεαρό που όπως σε όλα τα παραμύθια ...................βρήκε την καλή του νεράιδα που θέλησε να τον υιοθετήσει!!!!

Ο Ζορό έφυγε από το ιατρείο μας σήμερα, 30 Μαϊου 2012, υγιής, εμβολιασμένος και πανευτυχής. Τον χαρίσαμε στην νέα του ιδιοκτήτρια η οποία εδώ και καιρό αναζητούσε ένα αδέσποτο σκυλάκι για να το υιοθετήσει. Η απόφαση να δώσουμε τον Ζορό δεν πάρθηκε αβασάνιστα. Φροντίσαμε το ζώο να πάει στα καλύτερα χέρια που θα τον αγαπήσουν και θα τον φροντίσουν όσο και εμείς. ..........και φυσικά, θα έχουμε την ευκαιρία να τον βλέπουμε συχνά!

 

 


 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba